perjantai 11. joulukuuta 2015

11.12

Luulin menneeni rikki. Mutta valon saavuttaessa minut, ymmärsin olleeni vain piilossa. Olin rakentanut ympärilleni muurin, käyttänyt rakennuslaastina vuosien varrella kertynyttä surua. Nyt muuri oli alkanut sortua, melkein olin jäänyt sen alle. Jouduin kohtaamaan halkeamista tulvivan syvän surun, joka maalasi minut hetkeksi tummilla väreillään.

Mutta sitten tuli valo

Aloin kurkkia muurin halkeamista. Rohkeudenpuuskassani nostin käteni kohtaamaan ihmisen, kosketin sielua ja kohtasin hänet ensikertaa vapaana. Mustavalkoinen maailmani sai uusia värisävyjä, nostin katseeni ja näin tuulen kanssa keinahtelevat oksat, niiden ylitse lentävät lintuparvet.

Uskalsin katsoa maailmaa, mutta löysinkin itseni.

Annoin surun olla. Ymmärsin sen ystävänä, joka oli tullut kertomaan rakkaudesta. Voiko ilman rakkautta olla surua, emmekö kuitenkin sure siksi, että jokin on koskettanut syvältä?

Ei heikkoutta, vaan vahvuutta.

Ja kun suru ja valo saivat olla siinä, minä aloin parantua. Tuhosin muuria kerros kerrokselta, pysähdyin välillä lepäämään , jatkoin työtä voimieni palauduttua. Löysin itseni yhä uudestaan.

Ja nyt, ensimmäistä kertaa vuosiin, en tunne olevani yksinäinen. Vaikka kuljen vailla saattajaa, vailla ihmistä jonka kanssa jakaisin tämän  kaiken, minussa on uusi vahvuus.

En vielä osaa sanoa tuon vahvuuden kaikkia rakennuspaloja, mutta olen alkanut ymmärtää sitä yhä paremmin. Ja hetki hetkeltä, se on kokoajan enemmän.

Hyväksyntä
Itsensä kohtaaminen
Anteeksianto
Lempeys
Ystävyys


Rakkaus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti